ettnytthus.blogg.se

- Följ med på en resa mot ett nytt hus .

Och planlösning.

Publicerad 2015-08-25 21:31:39 i Allmänt, Förberedelser/Planering, Husbygget, Planlösning, Övrigt,

Att välja och bestämma planlösningen till ett helt nytt hus har varit otroligt roligt, men samtidigt också väldigt svårt, och framför allt - tidskrävande. Utsidan ska stämma med insidan och tvärt om, den ska uppfylla byggregler och samtidigt leva upp till Våra drömmar, visioner och behov. Helst både nu och i framtiden.....
 
Här kommer en summering av vad Vi hade på vår önskelista när Vi började rita vårt hus:
 
* Öppenplanlösning mellan kök och vardagsrum.
* Lantkök med köksö
* Kök, vardagsrum och matplats i anslutning till trädgården (Vår största utmaning, när det gäller just detta)
* Matplats, med möjlighet att duka för många!
* 4 lagom stora sovrum, med plats för klädförvaring i varje rum.
* 2 allrum.
* Braskamin, synlig från både vardagsrum, kök och matplats.
* 2 toa/bad/dusch
* Stor tvättstuga med groventré i anslutning till garage/förråd/parkering.
* Bra plats för förvaring.
* Bra och naturlig plats för en veranda/uteplats.
 
Självklart har vår tomt också styrt oss väldigt mycket.  Solen, vår blivande trädgård, det tänkta garaget mm. mm.
 
Sen var det bara att börja rita. Rita, rita och rita.. Hela dotterns block med blanka blad har gått åt, alltså typ 2 kg papper! Men till slut hade vi det.. En fin lösning som Vi tror både kommer att fungera praktiskt och som kommer att ge huset en vacker utsida. Allt utefter hur Vi lever våra liv och så som vi vill leva i framtiden. Nu,medans våra barn är små, när de blir tonåringar och den dagen när de är utflugna .. Vi är nöjda! Som sagt ska Jag visa er så fort ritningarna är klara, så håll utkik! : )
 
Ni andra som bygger eller har byggt hus? Vad ville Ni inte vara utan när ni utformade ert hus?
Och vad är ni mest/minst nöjda med när det gäller planlösningen?
 
/ Ida.
 
 
 
 
 
  

Kommentarer

Postat av: vinkelhuset.blogg.se

Publicerad 2015-08-25 22:19:44

Vi hade också krav på kök i anslutning till vardagsrum och klk i anslutning till iaf vårt sovrum. Sen var badrum med separat duschrum och bastu nått som vi tror att vi kommer uppskatta. Misstagen märker vi nog först när vi bor i huset antar jag.. Men något som jag kan tänka att vi saknar redan nu är ett extra allrum för filmkvällar där det kan få vara lite stökigt.. Men det prioriterade vi bort..

Svar: Precis - misstagen visar ju sig förmodligen när man flyttat in och boat in sig! : )
Ettnytthus

Postat av: Johanna

Publicerad 2015-08-25 22:31:14

Det vi gillade med priotvå huset är att alla kvadratmeter utnyttjas på ett smart sätt! eller hur jag nu ska förklara 😊. Vi kollade på andra hus men planlösningen passade oss bäst.

Svar: Låter ju kanon! : ) För det är riktigt svårt att få till!
Ettnytthus

Postat av: Annki B

Publicerad 2015-08-26 10:06:35

Vi hade kravet på planlösningen att vi skulle se sjön både från kök och vardagsrum och lika så ta del av solen ☺️Vi försökte få alla sovrummen till norrsidan för att få skugga och svalt vilket också har lyckats ganska bra. De två badrummen är stora och det ena rymmer både dusch och badkar medan det andra mindre rymmer en dusch. En miss vi gjorde när vi ritade var med tvättstugan... Det rummet blev något som inte riktigt var genomtänkt och ganska litet. Vi har plats för allt vi vill men det hade inte gjort något om det var större ☺️ Vilken spännande och rolig tid ni har framför er 💕

Svar: Vilket härligt "problem" att behöva fundera över en sjöutsikt! <3 Låter super härligt och lyxigt ! : ) Smart det där med sovrummet åt norr, vårt blir så - fast utan att vi tänkt något vidare på det! Flax ! : ) Ja - tvättstugan känns som att den aldrig kan bli för stor. Finns ert hus att se någonstans? / Ida
Ettnytthus

Postat av: Sandra

Publicerad 2015-08-26 17:20:16

Det vi missat eller tänkt fel blir vi nog varse efterhand. Vi kommer säkert sakna förvaring trots att vi tycker att vi tänkt till.

För oss är det viktigt att bygga så många klädkamrar som möjligt för att slippa garderober. Även att köket blir rymligt, ett riktig lantkök är drömmen samt en matplats som rymmer många! Öppenheten mellan matrum o vardagsrum prioriteras också. Jag vill även få in fyra sovrum på övervåningen (man vet ju aldrig om det blir en sladdis..) samt ett gästrum nere. Också att ha ett extra allrum på övervåningen. Det har varit de styrande önskemål vi haft samt att ta vara på sjöutsikten.

Svar: Ja ett lantkök - är ju en dröm! Härligt med många rum också. För det blir alltså totalt 5 st sovrum för er? Vi får nöja oss med 4 st : ) Som sagt lyxigt med utsikt.. vi har3 ingen förutom ut mot trädgården så det vart liksom enkelt..
Ettnytthus

Postat av: Sandra

Publicerad 2015-08-26 17:59:46

Men trädgårdsutsikt är inte det sämsta det heller! Ska bli så kul att se er planskild!
Fem sovrum stämmer. Har vänner samt farmor o farfar norr ifrån som förstås måste övernatta när de kommer ner till Stockholm på besök. Då kan de stanna lite längre om de kan stänga dörren om sig ibland tänkte vi!

Svar: Nej - det blir nog bra! Får sats på att göra en vacker trädgård .. : ) Härligt - vore det optimala , då vi också har både släkt och vänner utspridda - som gärna kommer på besök. Men som sagt fick vi inte riktigt plats med det..
Ettnytthus

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ettnytthus

Hej och Välkommen hit till Ettnytthus! Här kommer Du att få följa Mig och min Familjs resa mot ett nytt - nybyggt hus. Vår familj består av Mig - Mamma Ida, Pappa Elias och våra två barn Vilja och Edvin. Vi kommer under 2015- 2016 att påbörja och bygga vårt drömhus. Här i bloggen kommer planering, förberedelser och kalkyler att trängas med inredning, detaljer och inspiration, framsteg i bygget, hopp och förtvivlan och förhoppningsvis en hel del byggglädje! Hoppas Du ska trivas : )

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela