ettnytthus.blogg.se

- Följ med på en resa mot ett nytt hus .

Oflyt.

Publicerad 2016-03-18 20:54:56 i Allmänt, Förberedelser/Planering, Husbygget, Tomten, Övrigt,

Det ska booooonk!!! när skopan sattes i kullen, som ligger mellan vägen och vår tomt, igår. Väntat, men ändå väldigt tungt. Vad kommer det kosta med sprängning? Hur mycket kommer det dra ut på tiden? Och huur kommer slutresultatet bli? Mycket tankar och så klart klump i bröstet. Känns varken speciellt kul eller inspirerande att behöva spränga (kankse flera hundratusen) pengar i luften ..
 
Ni som sprängt - Vad kostade det er?? Huu - det här verkligen ett område som jag inte kan ett DUGG om.
Och det känns ju alltid lite läskigt - När man är ett kontrollmonster som mig .
 
Trevlig Helg på Er!
 
/ Ida. .
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Josefine

Publicerad 2016-03-18 21:52:50

Nej va tråkigt med oförutsedda händelser som denna! Riktigt oflyt ni hade nu! Hoppas det inte går på allt för mycket pengar att spränga!!

Postat av: Lasse

Publicerad 2016-03-18 22:29:18

Hej! Det kan kosta en del, men det beror på vad som krävs. Om det är berg relativt ytligt under hela huset blir det billigare. I vårt fick vi spränga och påla. Huset står alltså på berg och lera. Detta innebar att vi fick förstärka plattan. Kostnad för detta plus konsultkostnad för konstruktionsberäkning. Vårt markarbete har nog dragit iväg ca 200-250 tkr från produktionskalkyl med optimala förutsättningar, men är och andra sidan ganska omfattande. Vi sprängde också i ett vanligt berg. Berget användes som fylle vilket krävde mindre grusinköp. Klarar ni Er under 100 tkr i merkostnader så är det nog bra, men om det blir billigare eller dyrare beror ju på förutsättningar. Hoppas det löser sig bra!

Postat av: Vibyggerkaptensgården

Publicerad 2016-03-19 00:39:47

Jobbigt för er. Hade ni gjort nån Geo-mätning innan så ni hade det på känn? Vi fick spränga. En 20-25 m lång ränna med ett djup på 1 meter, ett större hål på 3 meters djup för Lps-stationen. Vi ytsprängde (oklart om det heter så) på några punkter direkt under där huset står idag. Det gick på ca 70 tusen. Utöver den kostnaden tillkommer besiktning, innan o efter av grannfastigheter som ligger inom 50 m radie, de kostar ca 5000kr/hushåll. Så tråkiga pengar men vi var rädda att det skulle handla om sex-siffrigt belopp så vi blev positivt överraskade. Lycka till!

Postat av: Hej huset!

Publicerad 2016-03-20 16:53:04

Oj, jag känner med er! Fy, vilken jobbig upptäckt. Men håller tummarna att det inte bli så dyrt. Om några veckor är det vi som sätter skopan i marken, och är också orolig för hur det kommer går.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ettnytthus

Hej och Välkommen hit till Ettnytthus! Här kommer Du att få följa Mig och min Familjs resa mot ett nytt - nybyggt hus. Vår familj består av Mig - Mamma Ida, Pappa Elias och våra två barn Vilja och Edvin. Vi kommer under 2015- 2016 att påbörja och bygga vårt drömhus. Här i bloggen kommer planering, förberedelser och kalkyler att trängas med inredning, detaljer och inspiration, framsteg i bygget, hopp och förtvivlan och förhoppningsvis en hel del byggglädje! Hoppas Du ska trivas : )

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela